Ewout & Etienne

Terug naar de kranten.

BLIKVANGER BLIKT TERUG OP 2004

Als de kurken knallen en de oliebollen door de kamer vliegen, is het tijd om het afgelopen jaar te overzien. Drie Zwolse grootheden vertellen over hun succesjaar 2004.* In het jaaroverzicht blikt Blikvanger nog één keer terug op de mooie en minder mooie momenten.

Etienne Kemerink, student aan de lerarenopleiding scheikunde, vormt samen met Ewout Jansen het cabaretduo Ewout en Etienne.

"Het was een heel vreemd jaar. Er zijn heel veel dingen gebeurd waardoor mijn leven 180 graden is gedraaid. Ik was altijd een theater- /musicalman. Toen vroeg Ewout me opeens of ik hem wilde helpen met zijn cabaret en voor ik het wist, wonnen we het Zwols Studenten Cabaret Festival. Toen kreeg ik ineens het gevoel van: ik kan ook grappig zijn! Ik was daar nogal verbaasd over.

Het balletje ging snel rollen. We wonnen het sterk bezette Ukien Night of Cabaret in Kampen. En weer een maand of twee later was daar de eerste prijs op het UvA cultureel Festival in de categorie kleinkunst. Met een zeer goed juryrapport. En dat dan mensen over Ewout zeggen dat hij een goede afmaker is en dat ze mij roemen om mijn stemgeluid… ja, daar werd ik wel even stil van. Het volgende festival was in Groningen.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival was een hele mooie ervaring. We wonnen verdorie de publieksprijs! Echt geweldig, want uiteindelijk doe je het toch voor de mensen in de zaal. Op het Deltion Cabaret Festival op 11 december kregen we de tweede prijs. We moesten drie keer optreden en iedere keer zat de zaal helemaal vol. Nu stromen de boekingen binnen en genieten we met volle teugen als we op het podium staan."

(…)

* De andere 'Zwolse grootheden' waren DJ Don Diablo en Ramon van letmestayforaday.com

HET BESTE VAN 2004, VOLGENS…
Etienne

Beste Film
De Zaak Alzheimer (met Jan Decleir)
Beste Boek
Ik heb geen idee, ik ben niet zo'n boekenwurm. Of zal ik voor de gein één van mijn studieboeken noemen? Doet het denk ik wel goed bij mijn leraren.
Beste CD
Within Temptation met 'The Silent force'